lørdag den 19. juni 2010

The Dove is Dead

Første musiske indslag ... - trommehvirvlen lyder, og den første heldige vinder eeeer ... Jens.

The Dove is Dead er et nyere projekt af Jens Aagaard, som ligeledes er skribent her på siden; et projekt, som på kort tid har taget en drejning. Hvad der startede ud som instrumental, dyster GY!BE-inspireret postrock er gået hen og blevet et elektronisk orienteret, en smule mere dansabelt anlagt, men ikke mindre atmosfæremættet bekendtskab.

Jens' vokal er teatralsk, og hiver os med ind i et spøjst, nærmest syntetisk og apokalyptisk univers (her hænger GY!BE-inspirationen ved), hvor de "cheesy"-strings lægger jordbærdet på flødeskummen - lyden er støvet og lo-fi, da den er optaget i soveværelset, og attituden er kompromisløs. Set-uppet er utrolig minimalistisk, bestående af udelukkende et par enkelte synths, en guitar og en vokal - ja, jeg tror at I hørte rigtigt, ingen laptop.

Lortet virker - alt i alt skabes en lyd, som faktisk på mange måder er utrolig vulgær, med de mange proggede-synths, men ikke desto mindre fantastisk; lyden spiller nemlig bevidst på musikalske klichéer (f.eks. den lyse klagende synth i "Bottleneck"), som også John Maus og Ariel Pink gør det - en musikalsk vulgaritet som sættes i en ny, fremadrettet og banebrydende kontekst - f.eks. ved de resterende postrock-elementer - og dermed på ingen måde er negativ, men blot rod for noget nyt, smukt og stortartet. Som når Tarantino mixer alle søgte filmelementer i en stor cocktail, og opnår noget nyt (i det mindste var det nyt i starten ...). The Dove is Dead har stadig en generel mørk og desperat tone som i postrock-perioden, men med dén karakteriske melankoli, som kun kan opstå ved mixturen af dansabelt pop og en klassisk reverbet guitar ...

Jeg har været så heldig at se The Dove is Dead live, og erfaret, at han trækker musikkens kompromisløshed med op på scenen; det var en stor oplevelse, at se sådan en intens fremførelse af et stykke musik, overfor blot en 20 mennesker til et åbent hus arrangement. Så glæd jer til en storslået oplevelse, hvis I en dag får budt muligheden, som jeg ved sidste The Dove is Dead koncert i min svage beruselse kom til at sammenligne med Sex Pistols' legendariske show i Manchester ... men det gør jeg vist så ofte, og så skruer vi vist heller ikke mere op for blusset i denne omgang, tror jeg nok. Vi kan kun glæde os til, at han optager noget mere.

The Dove is Dead og lo-fi scenen i Odense er blevet diskuteret på musikforummet Svingninger (http://svingninger.dk/viewtopic.php?f=1&t=29612), hvor flere spændende pointer er blevet diskuteret. En bruger kaldte f.eks. (med en anelse sarkasme?!) Odense for "det nye sort", haha - tag gerne et kig. Vi har dog scoret Anders Thode, og en erklæret fan betyder mere end tusinde. ;)

The Dove is Dead er for fans af: John Maus, Ariel Pink, Suicide, GY!BE, Washed Out, og fans af Arthur Russels elektroniske, Seefeel og Bark Psychosis vil også få opfyldt flere behov ...

The Dove is Dead - Bottleneck:
http://www.opendrive.com/files/6530063_IDIak_98e8/Bottleneck%20(højere%20kvalitet).mp3

The Dove is Dead - I Hate:
https://www.opendrive.com/files?6530062_DREwn

www.myspace.com/jensaagaard

God lørdag nat, det har været dejligt med en hjemmeaften, og ta' nu ikk' det deeer VM så ski'e tung. Her er et billede anbefalet af min gode ven Mikkel - lidt for meget Star Trek til min smag, men 60's, hell yeah:


Vh
Nikolaj


Ps. Hvis I har nogle tips mht. til fil-organiseringen, når man nu driver sådan en blog, så skriv gerne en besked! Og masser af respons. Masser, baby.

Ingen kommentarer: